Rezultate pentru eticheta "elevi constanta"
Structura anului școlar viitor, o problemă pentru profesori şi elevi. Aceştia vor ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări: ''Ne-au zăpăcit''
Unii da, alții ba. Unele cadrele didactice sunt de acord ca noul an școlar să înceapă pe 11 septembrie, pe când tinerii spun că este bine și pe 18 septembrie. Astfel, și turismul va avea de câștigat, dar și ei. Și asta pentru că, mulți lucrează pe timp de vară, iar încă o săptămână de vacanță, înseamnă bani în plus în buzunarul lor. În schimb, atât unii profesori, cât și elevii și-ar dori ca miniștrii să nu mai facă așa de multe modificări. „Ne-au zăpăcit” spun cei mai mulți dintre copii. Ar vrea ca orele să înceapă așa cum au fost obișnuiți: pe 15 septembrie.
Vacanțele dese afectează procesul educațional. ''Prea multe pauze, chiar nu e o cheie a succesului în acest caz''
,,Pauzele lungi și dese, cheia marilor succese”. Această zicală a fost demontată însă de unii elevi constănțeni care susțin că prea multe vacanțe reprezintă un impediment în procesul educațional. Nici bine nu-și pun la punct anumite lacune, că iar intra în vacanță. „Noua structură a anului școlar nu face altceva decât să ne bulverseze mai tare”, susțin o parte dintre tineri. Și unii profesori, dar și părinți consideră că din cauza pauzelor repetate elevii vor rămân în urmă cu materia. Cei mai afectați sunt însă cei din clasele terminale, spun psihologii.
Elevii din șapte unități de învățământ din județul Constanţa vor susține testări standardizate. ''Problema este următoarea: peste noapte, am putea spune, a apărut această discuție''
În șapte unități de învățământ din județ, elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal vor susține testări standardizate. O parte dintre aceștia, dar și unii părinți sunt însă nemulțumiți. Nu pentru că vor trece din nou printr-un set de examene, ci pentru că, susțin aceștia, sunt prea din scurt. Și asta pentru că, testările ar trebui să fie susținute înainte de încheierea anului școlar în curs. De cealaltă parte, adulții, dar și profesorii le văd benefice, mai ales că elevii își vor putea testa astfel nivelul de cunoștințe pe care îl au la sfârșit de an.